MART AYI VE İSTİKLAL MARŞI

İSTİKLAL MARŞININ KABULU

MART AYI VE

İSTİKLAL MARŞI

Mart ayının ortalarına geldik.

Mart ayının Türk tarihinde ve siyasi hayatında önemli bir yeri vardır.

Bunları kronolojik sıralama ile belirtmek istersek;

8 Mart Dünya kadınlar günü,

12 Muhtırasının verildiği gün,

Yine  12 Mart  İstiklal Marşımızın kabul günü.

Aklıma geliverenler bunlar.

Muhtıra Türk siyasi tarihine ve demokrasimize vurulan  bir darbe  olarak geçmiştir.

8 Mart Kadınlar gününü kutladık.

Bunlara girmek istemiyorum.

Benim için ve Türk Milleti için en önemli gün merhum M. Akif Ersoy’un yazdığı  Milletimizin İstiklal marşıdır.

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin  Yıldönümünü kutluyoruz. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşımızı yazmıştır.

 İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif ERSOY, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

Mehmet Akif ERSOY, "İstiklal Marşı" adını verdiği şiirini İstiklal Harbinde kanının son damlasına kadar mücadele eden Kahraman Ordumuza ithaf etmiştir. İstiklal, tarih boyunca meftunu olduğumuz ve uğruna pek çok canımızı bu uğurda verdiğimiz, acılara katlandığımız, hiçbir zaman ödün vermediğimiz , sonsuza kadar da vermeyeceğimiz  Milletimizin Milli değeridir.

Eğer anlayarak, yürekten inanırsak İstiklal Marşımız bütünüyle Aziz  ve necip Milletimizin karakterini yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızın mana derinliğinde barınan duygular milletimizin öz benliğinden damıtılmıştır. 

Bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden değerlerimizdir. Milletimize istiklal azmini veren gazilik ve şehitlik gibi manevi  ulu mertebelerdir. 

 Bilelim ve inanalım ki; Manevi duygulardan arındırılmış bir mücadelenin sürdürülmesi imkansızdır. Onun için İstiklal marşımız  millletimiz ile birlikte sonsuza kadar gidecektir.İstiklal mücadelesinde değerlerinin ayaklar altına alınmamasının mücadelesini veren milletimizin coşkunluğunu anlatan İstiklal Marşımız, milletimiz var oldukça ortak hisleri veren ve milletimizi tanımlayan bir eser olarak var olacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Kabulünü yıldönümünü kutluyor, İstiklal Marşımızın yazarı  Mehmet Akif ERSOY'u ve Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi şükranla ve saygıyla anıyoruz.

Ne Mutlu Türk’üm diyene…

DURSUN SEYİS