Uşaklı sanayicilerden deprem bölgesine 1,5 milyon battaniye

Üretim kapasitelerini eş zamanlı artıran battaniye imalatçılarının, üç vardiyalı çalışma sistemiyle ürettikleri yaklaşık 1,5 milyon battaniye afet bölgesine ulaştırıldı.

Üretim kapasitelerini eş zamanlı artıran battaniye imalatçılarının, üç vardiyalı çalışma sistemiyle ürettikleri yaklaşık 1,5 milyon battaniye afet bölgesine ulaştırıldı.

 

Uşak'taki tekstil fabrikaları, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki depremzedelerin acil ısınma ihtiyacını karşılamak için gece gündüz çalışarak ürettiği 1,5 milyon battaniyeyi afet bölgesine gönderdi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık bünyesinde kurulan kriz merkezi, sanayicilerin deprem bölgesine dönük yardımlarını koordine ediyor. Depremin ilk anlarından itibaren faaliyete geçen kriz merkezi, acil ihtiyaçlar için telefon zinciri oluşturuyor.

 

Tedarik, üretim, lojistik ve dağıtım ağından oluşan yardım koridoru 7 gün 24 saat mesai sistemine göre açık tutuluyor. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Ticaret ve Sanayi Odaları, STK’ler, OSB yönetimleri ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin katkılarıyla tedarik edilen ya da üretilen ihtiyaç malzemeleri, AFAD ve Türk Kızılay aracılığıyla deprem bölgelerine ulaştırılıyor.

 

Bakanlığa bağlı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Bölge Kalkınma İdareleri ile Kalkınma Ajansları da tüm imkanlarıyla saha çalışmalarına destek veriyor.

 

Kriz merkezinin depremin ilk günlerinde bölgeye bir an önce ulaşması için harekete geçtiği acil yardım malzemelerinden biri de battaniye oldu. Battaniye üretimiyle tanınan Uşak'taki tekstil fabrikaları, depremzedelerin acil ısınma ihtiyacını karşılayabilmek için üç vardiyalı sisteme geçerek üretim kapasitelerini artırdı.